HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Viikonlopun jälkeen ei jaksa panostaa herkkujen laittamiseen, mutta hyvää saa myös ilman vaivaa.

syyslomaherkut 2

 

Marjamämmi on helppo, sillä raskaimman työn uuni hoitaa puolestasi. Lopputulos on makea, täyteläinen ja hieman puuromainen mämmi. Ulkonäkö ei niinkään houkuttele, mutta makuhan on tärkein! Valmiin mämmin kannattaa antaa vetäytyä hetken jääkaapissa, jotta se ehtii kiinteytyä. 

 

Aineet:

  • 1½ litraa vettä
  • 5 desilitraa puolukkasurvosta eli noin litra puolukoita
  • 2½ desilitraa sokeria
  • 2 teelusikallista suolaa
  • 5 desilitraa ruisjauhoja

 

Valmistus:

1. Mittaa vesi, puolukkasurvos, sokeri ja suola voideltuun uunivuokaan.

2. Vispilöi ruisjauhot joukkoon.

3. Kypsennä uunissa alatasolla 150 asteen lämmössä noin 2½ tuntia. Sekoita pari kertaa kypsymisen alkuvaiheessa.

4. Tarjoa maidon kanssa.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja