HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Pizza sopii perjantaihin kuin nenä päähän! Jos tuntuu tutummalta syödä kaupan pizzoja, nyt on hyvä hetki kokeilla itse, miltä se pizzan valmistaminen tuntuu.

kokkailua hiihtolomalla jauhelihapizza

Pizza on ulkonäöstään huolimatta todella hyvää ja mitä enemmän juustoa ja tomaattia sitä parempi.

 

Ei ole mikään pakko tehdä jauhelihapizzaa, vaan pizzan päälle voi laittaa melkein mitä vain. Voi laittaa vaikka kinkkua, metwurstia, sieniä, katkarapuja, tonnikalaa, paprikaa tai oliiveja. Peruspizzan ohje on silti sama. Vaihtaa vain jauhelihan siihen, mitä itse haluaa.

 

Perjantai: Maailman paras jauhelihapizza

Pohjan ainekset:

  • 2 dl vettä tai maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 4–5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

  • 2 prk tomaattipyreetä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1–2 prk ananaspaloja tai -murskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • n. 150 g juustoraastetta

Valmistus:

1. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

2. Lisää öljy ja suola ja sekoita.

3. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita hyvin taikinaksi.

4. Taputtele valmis taikina jauhoisilla käsillä tai kaulitse ohueksi pellille leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 10 minuuttia.

5. Kuori ja hienonna sipuli ja paista sitä jauhelihan kanssa pannulla, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta seos.

6. Levitä nousseen pizzapohjan päälle tomaattipyree tasaisesti ja sen päälle jauheliha ja valutettu ananas. Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste.

7. Paista pizzaa 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia ja nosta sitten 5–10 minuutiksi ylätasolle, jotta pizza saa kauniin kullankeltaisen värin.

8. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja nauti.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja