HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Jos salaatista on jäänyt ylimääräistä porkkanaraastetta, tämä resepti on oivallinen tapa käyttää se hyödyksi.

kokkailua hiihtolomalla porkkanapihvit

Porkkanapihvit maistuvat perunamuusin ja tuoreen salaatin kera. 

 

Voihan näitä pihvejä tehdä myös ihan muuten vain. Maku niissä ei oikeastaan ole sen kummempi kuin, jos sekoittaisi porkkanaraastetta ja raejuustoa eli ihan maukas. Yhden pienen vinkin voin silti antaa: jos taikina jää ohueksi, pihvit maistuvat kyllä myös ohuempina. Itselleni kävi juuri niin, eikä se ainakaan makua haitannut. Lisäksi kannattaa rohkeasti paistaa pihvejä, eikä pelätä, että ne palaisivat, jotta ne saisivat hyvän ruskean värin ja maku paranisi.

 

Keskiviikko: Porkkanapihvit

Ainekset:

  • 5 dl maitoa
  • 200 g porkkanaraastetta
  • 1/2 sipulia
  • 2 dl riisihiutaleita tai kaura+riisihiutaleita
  • 200 g raejuustoa
  • 2 munaa
  • 1/2 - 1 tl yrttisuolaa
  • 1/2 tl hienonnettua viherpippuria
  • 1/2 - 1 tl rakuunaa

Valmistus:

1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi, lisää siihen porkkanaraaste, hienonnettu sipuli ja anna kiehahtaa uudelleen. Lisää hiutaleet ja anna kypsyä 5 min. Ota kattila pois liedeltä, lisää raejuusto, munat ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.

2. Ota taikinasta lusikalla nokareita pellille kevyesti öljyllä voidellun leivinpaperin päälle ja tasoita ne pyöreiksi pihveiksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

3. Nauti kuumina esim. perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja