HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Koska viikko sitten oli laskiainen, sitä voi varmaan juhlia vieläkin. Mikään ei voita itse tehtyä hernekeittoa ja laskiaispullia.

kokkailua hiihtolomalla hernesoppa

Itse tehtyyn hernekeittoon ei tarvitse sinappia ollenkaan, kun siinä on muutenkin niin mainio maku.

 

Tämän keiton kanssa sopii siis hyvin pulla kermavaahdolla ja mantelimassalla täytettynä. Resepti on tällä keitolla hyvin helppo, mutta se vaatii aikaa. Kannattaa laittaa herneet ajoissa likoamaan, jos tahtoo syödä keiton ajoissa. Esimerkiksi edellisenä iltana voi jo aivan hyvin laittaa herneet ja veden kattilaan. Lihan leikkaamisessa kannattaa pyytää aikuista apuun, koska liha voi olla tosi kuumaa.

 

Tiistai: Hernesoppa

Ainekset:

  • 2 - 2 1/2 l vettä
  • 500 g kuivia herneitä
  • 500g savustettua sianpotkaa
  • porkkanoita maun mukaan
  • n. 2 tl suolaa
  • 2 tl meiramia

Valmistus:

1. Anna herneiden liota kylmässä vedessä 6-24 tuntia.

2. Keitä ne liotusvedessä pehmeiksi yhdessä sianpotkan kanssa 2- 4 tuntia Lisää keittoon kuoritut, paloitellut porkkanat noin tuntia ennen keiton valmistumista, että porkkanat ehtivät pehmentyä.

3. Paloittele kypsä liha ja lisää lihapalat takaisin keittoon. Mausta.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja