HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Keskiviikkona oli pullan vuoro. Pulla on melko aikaavievä leivonnainen, eikä se ole kovin helppokaan, mutta siitä saa tehtyä yleensä todella maukasta.

mustikkapiirakka

 

Pullasta voi tehdä todella erilaisia leivonnaisia, muun muassa pikkupullia, korvapuusteja ja rahka- tai marjapiirakkaa. Tällä kertaa tein mustikkapiirakan, jossa on pullapohja, vaikka voihan siihen tehdä yksinkertaisemman muropohjankin, jota ei tarvitse kohottaa. Mielestäni mustikka maistuu kuitenkin parhaalta pullan kanssa. Mustikankin voi toki vaihtaa johonkin muuhun marjaan, raparperiin tai omenaan. Piirakka maistuu kuitenkin takuuvarmasti.

 

Mustikkapiirakka

Tarvitset:

½ annosta pullataikinaa

Täytteeksi:

  • 1 l mustikoita (osa survoksena)
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 ½ dl sokeria tai hillosokeria

Voiteluun:

kananmunaa

Ohje:

  1. Kauli levännyt taikina ohueksi, hieman uunipannua suuremmaksi levyksi ja nosta se leivinpaperin päälle uunipannulle.
  2. Sekoita täytteen aineet ja levitä seos taikinalevylle.
  3. Taita taikinan reunat täytteen päälle ja voitele ne kananmunalla.
  4. Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 20 - 30 minuuttia.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja