Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Kissa kaverina - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kun Valtteri näki kissansa ensimmäistä kalle0133kertaa, se tuntui heti omalta.

Neljä vuotta sitten Kalle oli pieni pentu ja eleli sisarusparvensa kanssa Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen talossa. Valtteri Harakka (9) saapui äitinsä kanssa valitsemaan itselleen kissaa. Kalle tuntui heti omalta. Päästyään uuteen kotiinsa Kalle tutki muutaman päivän asuntoa ja asettui sitten taloksi.

Puolen vuoden päästä Kalle sai seurakseen lajitoverinsa Kertun. Koska Kertulla oli erilaisia sairauksia, sille syötettiin hienoja ja kalliita ruokia. Ja niitä Kallekin tottui syömään. Kerttu sai uuden kodin, mutta Kallesta eläinkaupan raksut maistuvat edelleen paremmilta kuin tavallisesta ruokakaupasta hankitut.

- Kallella on kova leikkimisen tarve. Se kynsii raapimispuutaan ja tykkää hiuksista. Jos ravistaa hiuksiaan, niin Kalle tulee leikkimään niillä. Lempilelu on pehmohiiri, sitä se jahtaa villinä. Kalle saa välillä hepulikohtauksia, Valtteri kuvailee.

Entä mitä kissan hoitaminen edellyttää? Valtteri listaa tärkeitä asioita:

- Pitkäkarvainen kissa täytyy muistaa harjata ja kissanhiekka on vaihdettava riittävän usein. Ja se tarvitsee raapimispuun.

Reviiri mummolassa

Kalle on myös tottunut matkustelija. Junassa Kallea on pidettävä hihnassa. Ja autoon Kalle tulee mielellään, jos ollaan matkalla mummolaan. Mutta jos ollaan matkalla eläinlääkäriin, se maukuu autossa koko matkan. Jotenkin Kalle vaistoaa, minne ollaan menossa.

Mummolassa Kalle on oppinut reviirinsä. Mummolan koirat asuvat ylätalossa, ja alatalo on Kallen aluetta. Vaikka tarvittaessa Kalle tulee juttuun myös koirien kanssa. Valtterin kotona oli kerran koira hoidossa, ja Kallen ja koiran yhteiselo sujui sopuisasti.

Mikä Kallessa on parasta?

- Että on kaveri, Valtteri vastaa. - Aina kun Kalle hyppää syliin, se haluaa olla sydämen päällä.

Muistilista:

  • Pitkäkarvainen kissa täytyy harjata.
  • Kissanhiekan puhtaus on tarkistettava päivittäin ja hiekka vaihdettava riittävän usein sen laadusta riippuen.
  • Kissa tarvitsee raapimispuun.

Kuva: Susanna Saxell.

Julkaistu JiiPee-lehden numerossa 3/2010.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja