HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

1_paasiaisen_riemua

Hiippakuntasihteeri Aulikki Mäkinen sytyttämässä haudalle kynttilää yhdessä Henna Väyrysen kanssa.

 

Kerholaiset saapuvat aikaisin Vehmersalmen Majakalle. Lotta Utriainen ja Satu Koponen toimivat kerhonohjaajina tyttökerhossa, jossa riittää tekemistä ja kerholaiset ovat innokkaita. Tällä kertaa valmistaudutaan pääsiäisen tapahtumien kertomiseen yhdessä hiippakuntasihteeri Aulikki Mäkisen kanssa.

Kerholaiset Jenna Miettinen ja Henna Väyrynen ovat viihtyneet kerhossa. Kerho innostaa aina lähtemään kokoontumisiin, sillä ohjelma on ollut monipuolinen ja ryhmä tuttu.

Sitten alkaakin lattiakuvien avulla kerhon matka pääsiäiseen, joka on kristikunnan suurin ja vanhin juhla.

Kiirastorstaina Jeesus saapuu Jerusalemiin viettämään juutalaista pääsiäisjuhlaa yhdessä opetuslasten kanssa. Kaikkia ei Jeesuksen saapuminen miellyttänyt ja he päättivät päästä hänestä eroon.

Jeesus syö pääsiäisaterian opetuslastensa kanssa. Ateria on erilainen kuin mihin he ovat tottuneet. Sieltä Jeesus lähtee opetuslastensa kanssa lähellä sijaitsevaan puutarhaan. Jeesus tietää, että hänet vangitaan siellä ja että hänen täytyy kuolla.

Sotilaat sitovat Jeesuksen ja lähtevät viemään häntä tuomittavaksi. Opetuslapset pelkäävät ja pakenevat. Jeesukselle alkaa raskas tie ristiinnaulittavaksi. Hän väsyy ja kaatuu, mutta jatkaa matkaansa. Niin kaiketi meidänkin tulisi tehdä. Kun me kompuroimme ja kaadumme, Vapahtajamme tietää, kuinka vaikea tiemme on. Hän on meidän voimamme ja apumme vaikeuksissa.

Jeesus ristiinnaulitaan Golgatalla. Häntä herjataan ja hänen päähänsä laitetaan orjantappuroista punottu kruunu. Ristin äärellä on surevia ystäviä, mutta myös pilkkaajia. Siksi Jeesus pyytää: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.”

Hetken kuluttua Jeesus kuolee ja hänet haudataan. On hiljaista. Pääsiäisaamuna kolme naista kiiruhtaa haudalle. He haluavat voidella Jeesuksen ruumiin. Mutta kivi haudan suulta on poissa ja hauta on tyhjä.

Suru vaihtuu iloon. Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista. Kuolema ei ole kaiken loppu. Ristinpuu muuttuu kuoleman puusta meille elämän ja ilon puuksi.

Kertojana Vehmersalmen srk vt. khra Aulikki Mäkinen.

 

2_paasiaisen_riemua

Jeesus tulee viettämään pääsiäistä opetuslasten kanssa. Siitä alkaa pääsiäisajan tapahtumat.

 

3_paasiaisen_riemua

Jeesus kulki raskaan ristintien.

 

4_paasiaisen_riemua

Jeesus tuomitaan ja häntä pilkataan, hänelle laitetaan orjantappurakruunu.

 

5_paasiaisen_riemua

Kivi on myös symboli asioista, joita me kannamme mukanamme. Meillä on lupa myös heittää kaikki sellainen pois, mikä painaa lupaa Jumala.

 

6_paasiaisen_riemua

Suru vaihtuu iloon, hauta on tyhjä.

 

7_paasiaisen_riemua

Ristinpuusta tulikin pääsiäistapahtumien vuoksi meille elämänpuu.

 

Kuvat: Hannu Keränen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja