HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

pieni pyha hetki adventti

Viikon tekeminen

Mitä asioita liittyy teidän perheen joulunodotukseen? Kirjoita niitä erillisille pienille muistilapuille. Voit keskustella asiasta myös vanhempiesi kanssa. Monissa kodeissa lauletaan joululauluja, leivotaan pipareita tai torttuja, siivotaan huoneita ja kaappeja, tehdään joulukortteja, laitetaan jouluvalot, laitetaan ovikranssi, käydään kirkossa, nostetaan joulukoristeita lipaston päälle tai ikkunaan, sytytetään kynttilöitä, suunnitellaan ja tehdään joululahjoja, valmistetaan jouluseimiasetelma jne. Keksitkö sinä 24 erilaista asiaa teidän joulun odotukseen?

Tee perheellenne joulun odotukseen liittyvä "joulukalenteri", johon olet jakanut nämä kirjoittamasi joulunodotukseen liittyvät asiat eri päiville. Kalenteri voi ulkoasultaan olla vaikka narulle pyykkipojilla ripustetut taitetut ja numeroidut laput. Lapuista avataan yksi päivässä ja tehdään yhdessä siinä sanottu asia.

Viikon ajatus

Joulukalenteri on toiselta nimeltään adventtikalenteri. Adventti tarkoittaa odotusta. Kalenterin nimi voisi siis olla "odotuskalenteri tai odottamisen kalenteri." Mitä odotetaan?

Jeesuksen ajan juutalaiset elivät Rooman valtakunnan alamaisina ja odottivat, että Jumala lähettäisi heille pelastajan, messiaan. Messiaan tehtävä olisi vapauttaa juutalaiset Rooman valtakunnasta. Jeesus oli tämä messias. Tosin Jeesus ei pelastanut juutalaisia roomalaisilta, vaan Hän sanoi pelastavansa kaikki maailman ihmiset Jumalan yhteyteen. Kristityillä tämä odottamisen teema on liitetty adventtiin. Odotetaan joulua, Jeesuksen syntymäjuhlaa, siis Jumalan syntymistä ihmisten keskuuteen.

Adventtikalenteri kertoo siitä, että Jumala on lähellä. Voit muistaa tämän kalenterin hyvän viestin joka päivä, kun avaat sen luukun.

 

Viikon aihe ja raamatunkertomus

pieni pyha hetkiAdventtisunnuntai: Kuninkaasi tulee nöyränä

Liturginen väri: Valkoinen

Alttarikynttilät: Kuusi alttarikynttilää

Evankeliumi Matt. 21: 1-9

Kun he lähestyivät Jerusalemia ja olivat tulossa Betfageen Öljymäelle, Jeesus lähetti edeltä kaksi opetuslastaan ja sanoi heille: "Menkää tuolla näkyvään kylään. Siellä on aasintamma kiinni sidottuna ja varsa sen vierellä; löydätte ne heti. Ottakaa ne siitä ja tuokaa minulle. Jos joku sanoo teille jotakin, vastatkaa, että Herra tarvitsee niitä mutta palauttaa ne pian."

Näin tapahtui, jotta kävisi toteen tämä profeetan sana:

- Sanokaa tytär Siionille:

Katso, kuninkaasi tulee!
Hän tulee luoksesi lempeänä,
ratsastaen aasilla,
työjuhdan varsalla.

Opetuslapset lähtivät ja tekivät niin kuin Jeesus oli käskenyt. He toivat aasin ja varsan ja panivat niiden selkään vaatteitaan, ja Jeesus istuutui aasin selkään. Ihmisiä oli hyvin paljon, ja he levittivät vaatteitaan tielle, toiset katkoivat puista oksia ja levittivät tielle niitä. Ja ihmisjoukko, joka kulki hänen edellään ja perässään, huusi:

- Hoosianna, Daavidin Poika!

Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!
Hoosianna korkeuksissa!


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja