HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Viikon tekeminen

aitiyspakkausPiirrä oma sukupuusi. Sukupuu on puun muotoon tehty taulukko ihmisen vanhemmista, isovanhemmista ja heidän vanhemmistaan. Sukupuuta voi halutessaan piirtää niin pitkälle historiaan, kuin tietoa löytää. Nykyisiin vauvaperheisiin jaettavan äitiyspakkauksen kannessa on mallikuva yhdestä sukupuusta. Suunnittele sinä omanlaisesi sukupuu. Kysy tarvittavia tietoja vanhemmiltasi tai muilta sukulaisilta.

Muistele yhdessä perheesi aikuisten kanssa suvussanne eläneitä ihmisiä. Mistä kukin heistä muistetaan? Katselkaa heistä valokuvia, jos niitä on saatavilla.

Viikon ajatus

Lauantaina (välillä 31.10. - 6.11.) vietettävänä pyhäinpäivänä on monilla suomalaisilla tapana muistella jo kuolleita sukulaisia ja ystäviä ja esimeriksi käydä sytyttämässä kynttilä heidän haudalleen. Ketä sinä voisit muistella?

Oletko koskaan miettinyt sitä, mikä kaikki sinua yhdistää sukulaisiisi? Myös niihin, joita et ole koskaan tavannut? Yksi yhdistävä asia, jota erityisesti pyhäinpäivänä korostetaan, on usko Jeesukseen. Jeesus luo yhteyden häneen uskovien ihmisten välille. Tuntuu mukavalta ajatella, että usko Jeesukseen yhdistää meidät myös niihin ennen meitä eläneisiin sukulaisiin, joita emme ole voineet tavata.

 

Viikon aihe ja raamatunkertomus

pieni pyha hetkiPyhäinpäivä: pyhien yhteys

Liturginen väri: Punainen

Evankeliumi Matt. 5: 1-12

Nähdessään kansanjoukot Jeesus nousi vuorelle. Hän istuutui, ja opetuslapset tulivat hänen luokseen. Silloin hän alkoi puhua ja opetti heitä näin:

"Autuaita ovat hengessään köyhät,
sillä heidän on taivasten valtakunta.
Autuaita murheelliset:
he saavat lohdutuksen.
Autuaita kärsivälliset:
he perivät maan.
Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano:
heidät ravitaan.
Autuaita ne, jotka toisia armahtavat:
heidät armahdetaan.
Autuaita puhdassydämiset:
he saavat nähdä Jumalan.
Autuaita rauhantekijät:
he saavat Jumalan lapsen nimen.
Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan:
heidän on taivasten valtakunta.
Autuaita olette te, kun teitä minun tähteni herjataan ja vainotaan ja kun teistä valheellisesti puhutaan kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä palkka, jonka te taivaissa saatte, on suuri. Niinhän vainottiin profeettojakin, jotka elivät ennen teitä."

 

Kuva: Kela


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja