Legot leviävät lattialle, kun innokkaat kerholaiset alkavat rakentaa miljöötä luetun tarinan ympärille.

lego kerhossa 1

 

Legokerho on Riihimäellä pyörivä 1 - 2-luokkalaisten tyttöjen ja poikien kerho, jossa legoillaan aina hieman eri teeman ympärillä. Kerhokerrat rakentuvat hartauden pohjalle ja välillä kuvitetaan Raamatun kertomuksia.

Kerhokerran aluksi väritetään omaa Lego-aiheista kerhotaulua. Kun taulut on väritetty, siirrytään viereiseen huoneeseen, missä selviää päivän teema ja ohjelma. Voi olla pelejä, leikkejä, vapaata rakentelua, tarinan kuvitusta tai yhteistä kaupungin rakentamista. Edellisellä kerralla olimme tehneet sarjakuvan Jeesuksen parantamasta naisesta (Luuk. 8:42 - 48) ja seuraavaksi kirjoitamme kuvien pohjalta uudet tarinat.

 

lego kerhossa 2

 

Ensimmäinen tarina

Pikkupoika nimeltä Jaakko seisoo puun vieressä nurmikolla. Hän tahtoo kiivetä puuhun. Jaakko tapaa palikkapään, Palkkipääksi kutsutun ja pyytää häntä kumartumaan ja auttamaan Jaakkoa kiipeämään puuhun. Jaakko tahtoisi tähystellä puusta, mitä muut ihmiset tekevät. Palkkipää ei tahtonut olla avuksi, koska ei tahtonut, että hänen arvokasta päätään tallottaisiin. Jaakko päätyi yksin rakentamaan oranssi-punaisen tangon, jonka avulla pääsisi puuhun. Puusta hän näki, kuinka Palkkipää katsoi leffaa uuden kaverin kanssa. Jaakkoa harmitti, ettei hän saanut palikkapäästä kaveria, koska oli kysynyt itsekkään kysymyksen.

 

lego kerhossa 3

 

Toinen versio kuvista

Nella on metsässä ja löytää Vilin, jota hän koskettaa. Nella ja Vili ystävystyvät ja juttelevat. He alkavat leikkiä piilosta ja löytävät leikin tiimellyksessä koiran. Koira tulee mukaan puolileikillään. He vievät koiran kotiin. Nella ja Vili lähtevät uimaan ja uimasta kotiin lähtiessään he menevät kuningattaren luokse. He kertovat kuningattarelle löytäneensä koiran. Kuningatar ilahtuu paljon ja ottaa Nellan ja Vilin kunniaystävikseen. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

 

lego kerhossa 4

 

Raamatun kertomus, kertomuksen kuvittaminen ja lopuksi kuvien uudestaan selittäminen. Näin se vain muuttaa muotoaan ja saa ihmetellä pienten kerholaisten luovuutta viikosta toiseen.

 

Kuvat: Pinja Rajala & Nina Jalkanen

Hämeenkylän seurakunta Vantaalta käynnisti ensimmäisenä säännöllisen kerhotoiminnan Lastenkirkon Fisucraft-pelipalvelimella. Viikoittain kokoontuvan kerhon aloituskerralla paikalla oli toistakymmentä kerhoon ilmoittautunutta.

fisucraft kerho 8

Kerhokerran alussa kokoonnuttiin Fisucraftin spawn-alueelle. Ensimmäiseen kokoontumiskertaan liittyi alussa pientä asiaankuuluvaa hämminkiä, mutta lopulta yhteydet saatiin kuntoon ja kaikki löysivät oikeaan paikkaan.

 

Puolitoista tuntia kestäneen kerhokerran aikana kerholaiset ja kerhonvetäjät olivat puheyhteydessä Fisucraftin TeamSpeak-palvelimen kautta.

 

fisucraft kerho 10

Spawn-alueelta jatkettiin matkaa creative-maailmaan. Seuraavaksi tehtävänä oli löytää kerholle oma rakentelupaikka.

 

fisucraft kerho 2

Kerhonvetäjien, Alexin ja Santerin, johdolla lähdettiin etsimään tarkoitukseen sopivaa paikkaa.

 

fisucraft kerho 7

Lopulta sopiva paikka löytyi, ja rakentaminen käynnistyi välittömästi.

 

fisucraft kerho 1

Ensimmäisten syntyneiden rakennelmien joukossa oli myös kerhon oma paikalliskirkko.

 

fisucraft kerho 6

Kerhokerran lopuksi alueelle oli kohonnut jo useita rakennelmia.

 

fisucraft kerho 3

Kerho lopetettiin kokoontumalla kaikki yhdessä hartaushuoneeseen.

 

 

Lisätietoa Fisucraftista osoitteessa: fisucraft.net

Heinolan seurakunnan varhaisnuorisotyön kokkikerhoilla ja Heinolan Myllykylän Martoilla on menossa keväinen yhteinen tempaus. Martat vierailevat kolmessa kokkikerhossa ja yhdessä jutellen leivotaan makoisia sämpylöitä.

martat heinolassa 1

 

Ensimmäinen kokkikerho oli Mahiksen kokkikerho, jossa ohjaajina ovat Toini, Inna ja Sonja. Marttoja tuli neljä ja heillä oli mukana kaikki tarvikkeet; kipot, kupit, jauhot ja hiivat. Opimme, että sämpylätaikinaan voi lisätä esimerkiksi omia lempikasviksia, nyt kokeilimme porkkanaa. Jokainen pääsi tekemään taikinaa, leikkaamaan sämpylöitä pellille ja lopuksi nauttimaan ihanan tuoksuista, uunituoretta sämpylää.

 

martat heinolassa 2

 

Sämpylätaikinaa riitti ja jokainen sai vielä lämpimäiset kotiin vietäväksi sekä sämpylöiden perusohjeen. Toivottavasti monessa kodissa tuoksuu kevään aikana tuoreen sämpylän tuoksu.

Seuraavaksi sämpylöitä leivotaan Jyrängön ja kirkonkylän kokkikerhoissa!

 

martat heinolassa 3

martat heinolassa 4

martat heinolassa 5

martat heinolassa 6

martat heinolassa 7

 

Kuvat: Sirkku Kovalainen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja