HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Loma on nyt vietetty ja arki alkanut. Tuntuu kyllä mukavalta palata takaisin töihin. Loma oli todella rentouttava. Sain tehdä juuri sellaisia asioita, joita tahdoin. Aamuisin sain nukkua pitkään, eikä tarvinnut herätä herätyskelloon. Ruuaksi sai syödä kaikenlaisia herkkuja, eikä tarvinnut välittää siitä mitä suuhunsa laittoi, koska oli lomalla.

Yksi asia lomalla oli kuitenkin ylitse muiden. Lomalla oli aikaa perheelle, ystäville ja sukulaisille enemmän kuin pitkään aikaan oli ollut. Ehdin viettämään laatuaikaa heidän kanssaan. Ja sehän tarkoittaa sitä, että saimme viettää aikaa kiireettömässä ilmapiirissä, kunnolla toisiamme huomioiden ja mukavasti jutellen. Olen nimittäin huomannut, että monesti töistä kotiin tullessani en enää jaksa olla niin kovin sosiaalinen, vaan mielelläni jään vaan kotiin. Lomallani sain taas hyvän muistutuksen ystävien tarpeellisuudesta. Ilman heitä elämä on tylsää. Ystävät ja kaikki läheiset ihmiset ovat todella tärkeitä. Ne tuovat elämään paljon: iloa, valoa, tunnetta, mielenkiintoa, rakkautta… monenlaista.

Olen todella onnellinen, että minua muistutettiin tästä tärkeästä asiasta taas kerran (ei se nimittäin ollut ensimmäinen kerta). Sain huomata, kuinka paljon mukavampi olo oli silloin kun ystäviä ja läheisiä oli lähelläni. Olen erittäin kiitollinen Taivaan Isälle siitä, että elämässäni on paljon ihmisiä läsnä päivittäin. Kiitän kaikista ystävistäni, sukulaisistani, perheestäni, sekä niistä ihmisistä, joita tapaan työssäni ja vapaa-ajalla. Jokainen heistä on minulle tärkeä ja jokainen heistä tuo elämääni jotakin hyvää. Ja tietysti minäkin toivon, että itse voin tuoda myös heidän kaikkien elämään jotakin hyvää.

Viime viikonloppuna olin vetämässä heti lomalta palattuani äiti-tyttöleiriä Lempsussa. Sielläkin oli hienoa huomata tämä asia. Oli ihanaa katsella äitien ja tyttöjen välisiä suhteita. Oli ihanaa nähdä kaikki se rakkaus, ilo, välittäminen, toisesta huolehtiminen, joita sekä äideistä että tytöistä huokui. Upeaa oli myös se, että kaikki tytöt löysivät leirillä heti yhteisen sävelen, asioita haluttiin tehdä yhdessä ja peleihin ja leikkeihin otettiin kaikki mukaan alusta alkaen. Myös äidit löysivät hyvin seuraa toisista äideistä. Oli mukavaa olla itse mukana monissa iloisissa hetkissä, mutta mukavaa oli myös seurata vierestä kuinka aivan jokainen leirillä ollut lapsi ja aikuinen viihtyi, löysi ystäviä ja ennen kaikkea iloitsi jokaisesta hetkestä.

”Tehkää minun iloni täydelliseksi ja olkaa yksimielisiä. Liittäköön teitä toisiinne rakkaus, sopu ja sama mieli. Fil 2:2”


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja