HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Aurinko paistaa ja lämmittää, lumet sulavat ja kura roiskuu, tiet ovat aamuisin liukkaat, mutta iltapäivällä märät, toppavaatteet jäävät kaappeihin ja tilalle tulevat kevyemmät, töihin lähtiessä on valoisaa ja sieltä kotiin tullessa valoa riittää edelleen. Selviä kevään merkkejä. Minä ainakin huomaan kevään tulleen juuri noista asioista.

Meillä on ollut erittäin pitkä talvi tänä vuonna. Lumet satoivat maahan jo aikaisin ja lunta on satanut koko ajan vain lisää ja lisää. Pimeää aikaa on riittänyt pitkään. Nyt vuodenaika on vihdoin vaihtumassa talvesta kevääseen. Itselleni kevät on iloista aikaa. Valon määrän lisääntyminen tuo elämääni todella paljon lisää voimia, mutta myös iloa. Huomaan jaksavani paljon paremmin ja mieleni on paljon pirteämpi.

Kevääseen kuuluu myös paastonaika. Ja kuten tiedätte, nyt sitä on kulunut vajaat kaksi viikkoa. Paastonaikaa ja kevättä mielestäni yhdistää ainakin yksi asia. Jokainen meistä on varmasti joskus kuullut sanan kevätsiivous tai jopa kevään suursiivous. Mielestäni siivous on hyvä yhteinen nimittäjä paastonajalle ja keväälle. Paastonajaksi ihmiset yrittävät luopua jostakin sellaisesta, joka vie heidän elämässään liikaa aikaa tai sellaisesta, josta on todella vaikea päästää irti esimerkiksi television katselemisesta. Kevätsiivouksessa ihmiset yrittävät päästä eroon turhasta tavarasta, kiillottaa kaikki kodin pinnat ja saada tilalle puhtaan kodin.

Kevät on siis monella tapaa siivoamisen aikaa. Siivoamalla elämästämme pois jotakin turhaa tai sellaista joka vie liikaa aikaamme, saamme tilalle varmasti paljon hyvää. Luopumalla turhasta, sellaisesta mitä emme todella tarvitse, voimme saada elämäämme uutta sisältöä.

Yritäpä siis sinäkin tehdä kevätsiivousta kotonasi yhdessä perheesi kanssa sekä sydämessäsi itsesi kanssa. Mieti, mitä ilman sinä voisit tulla toimeen. Voit huomata, että yhtäkkiä sinulla onkin enemmän: aikaa, tilaa, ystäviä, iloisempi mieli, tavaraa jonka voisit lahjoittaa vaikka vähävaraisille lapsille, kevättä rinnassa.

Minäkin lähden tekemään tätä siivousta aurinkoisella mielellä. Jään kahdeksi viikoksi lomalle, jonka aikana olisi tarkoitus tehdä suursiivousta uudessa kodissa. Joten kirjoituksiin tulee nyt pieni tauko.

”Siunatkoon ja varjelkoon sinua kaikkivaltias Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki.”


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja