HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Ympäristökasvatus yhdistää seurakuntaa ja partiota.

luontoripari 1

 

Vihreitä ripareita järjestetään kaikkialla Suomessa. Yhä useammassa seurakunnassa rippikoulun sitoutuminen ympäristökasvatukseen on seurakunnan yhteinen linjaus, eli kaikki rippikouluvaihtoehdot ovat vihreitä.

Hämeenkylän seurakunnan luontoriparilla seurakunta ja Myyrpartio (MyPa) ovat tehneet mielekästä yhteistyötä. Yhteistyössä on mukana Helsingin Oulunkylän seurakunta ja siirtolayhdistys, joka antaa Nuuksion kesäkodin rippikoulun tukikohdaksi. Nuoret yöpyvät teltoissa ja MyPan vapaaehtoiset työntekijät laittavat nuorille ruokaa.

 

luontoripari 2

Milla Salo ja Essi Özkan vastasivat luontoriparin muonituksesta.

 

- Köksänä keittiössä on ollut tosi mukavaa. Tämä on erilainen kokemus kuin isosena työskentely, kertoo Milla Salo Myyrpartiosta. Nuorten ruokahalu on välillä pohjaton, ruisleipää on mennyt erityisen paljon. Jos tarvetta on, mieluusti tulemme tällaiselle keikalle uudestaankin, Milla vakuuttaa.

Hämeenkylän seurakunnan luontoriparille osallistuu nuoria ympäri Vantaata. Tällaiseen ripariin tulee niitä nuoria, jotka pitävät luonnossa liikkumisesta, kertoo nuorisotyönohjaaja Pasi Alho. Kuten arvata saattaa, mukana on useita partiolaisia.

- Ryhmän yhteishenki on ollut hieno heti alusta alkaen. Tällaisen luontoriparin kustannukset ovat pienet, mutta hyöty suuri, iloitsee Pasi.

 

luontoripari 3

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja