HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Lieksaan on viime vuosina tullut paljon maahanmuuttajia ja täällä asuu nyt noin 600 yli 30 eri maasta tullutta henkilöä. Yhteensä asukkaita on reilu 12 000.

yhteisymmarrysviikko 1

Kouluvierailuilla kerrottiin tarinoita eri maista ja osallistujia oli Venäjältä, Taiwanilta, Somaliasta, Puolasta, Afganistanista ja Suomesta.

 

Helmikuun ensimmäisellä viikolla vietettiin YK:n julistamaa yhteisymmärryksen viikkoa ja Lieksan seurakunta oli mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia.

 

yhteisymmarrysviikko 2

Maahanmuuttajanaisia oli seurakuntatalolla opettelemassa karjalanpiirakoiden valmistamista. He osasivat hyvin tehdä kuoria, sillä somalien sambuseihin kaulitaan vastaavanlainen ohut kuori. Piirakoiden rypyttäminenkin onnistui hyvin pienen harjoittelun jälkeen. Piirakoita tarjottiin monikulttuurisella aterialla, missä oli myös thaimaalaista, taiwanilaista, venäläistä, somalialaista ja sudanilaista ruokaa.

 

yhteisymmarrysviikko 3

Ammattiopiston opiskelijat olivat valmistaneet hauskan näytelmän yhteistyön voimasta. Ensin he kertoivat sen venäjän kielellä kuvia näyttäen ja sitten sama kertomus näyteltiin suomen kielellä. Mukaan tarvittiin avustajia koululaisistakin.

 

Kuvat: Teija Turunen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja