HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Evankeliumijunan vauhdikkaassa kyydissä viihtyivät kaikki. Pappi Jukka Holopainen käynnistää Evankeliumijunan aikaisin lauantaiaamuna Lähetysjuhlilla Helsingin Messukeskuksessa. Tämä juna ei olekaan aivan tavallisimmasta päästä. Se nimittäin kulkee laulun voimalla.

kuoro

Helsingin Kannelmäen ja Pukinmäen sekä Rovaniemen lapsikuorot näyttivät, kuinka lapset osaavat eläytyä laulamiseen.

 

Yleisö laulaa railakkaasti mukana, kun Kannelmäen, Pukinmäen ja Rovaniemen lapsikuorot hoilaavat Hanna Remeksen ohjaamana tuttuja uskonnollisia lauluja. Jerikon muurit, Maapallo pyörähtää ja Siunaa koko maailmaa -kappaleet kuuluvat Evankeliumijunan ohjelmistoon. Aika moni kappaleista on Jukka Salmisen tekemä. Hän on myös itse esittämässä kappaleitaan ja soittamassa kitaraa.

Junan konduktööri ja juontaja on ilmeikäs pappi Jukka Holopainen. Holopainen antaa todella kaikkensa hyppiessään ja pomppiessaan Messukeskuksen lavalla Evankeliumijunan kappaleiden tahtiin. Hän ilmehtii niin voimakkaasti, että varmastikin takapenkilläkin nähdään, milloin Evankeliumijunan matkustajat saapuvat Riemunasemalle tai milloin on aika nukkua. Ehtiipä pappi köllötelläkin esityksen aikana lavalla. Mieleen herää pakostikin kysymys, miksi Holopainen on ryhtynyt papiksi eikä suinkaan näyttelijäksi.

 

holopainen

Pappi ja evankeliumijunan konduktööri Jukka Holopainen näytti, millaisia ihmiset ovat Känkkärässä.

 

Holopainen, Remes ja HouseBandin jäsenet ovat pukeutuneet VR:n vanhoihin univormuihin. Aidonoloinen pukeutuminen lisää entisestään tuntua, että todella ollaan oikeassa junassa eikä konserttilavalla vain kuuntelemassa. Holopainen tekee univormuista vitsiä, että VR univormujen rintapielessä ei suinkaan tarkoita Valtion rautateitä, vaan Vapahtajan rakastajia. Oikea VR täytti viime vuonna 150 vuotta. Holopaisen mukaan tämä toinen VR eli Vapahtajan rakastajat on toiminut jo 2000 vuotta.

 

evankeliumijuna

Evankeliumijunassa oli mukana monenikäistä laulajaa.

 

Heh heh, Holopainen onnistuu todella naurattamaan katsojia. Evankeliumijunan päättyessä taputuksista ei tahdo tulla loppua. Varmaankin se tarkoittaa, että Holopainen kumppaneineen sai todella uskonnollisen viestinsä perille – ainakin tämän Evankeliumijunan matkustajat tuntuvat vakuuttuneen täysin.

 

Kuvat: Arttu, Tarmo ja Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja