HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Moi, Kimmo!

Mitä voisin tehä, että mä pääsisin eroon yhestä jutusta? Yks tyttö, joka tuli tänä syksynä meidän kouluun, on alkanut vainoo mua. Tai siis mun mielestä vainoomaan, mut ei varmaan omasta mielestään, koska se on lähettänyt kavereitten kautta viestiä, et se on ihastunut muhun ja tahtois olla. Ja on se nyt laittanu tekstarinkin, kun joku on antanut mun numeron. Mua suututtaa koko juttu, kun kaverit aina naljailee ja mä punastun, vaikka mä en yhtään ole ihastunut siihen tyttöön. Joka päivä syntyy jotain kurjia tilanteita. Mä en uskalla mennä sen tytön luo sanomaan mitään.

Yks poika vaan

Tällainen tilanne on melko tavallinen kaiken ikäisten ihmisten kesken. Yksi rakastuu, mutta ei saa vastarakkautta. Tämä yksipuolisuus taas nostaa saavuttamattoman ihastuksen kohteen aivan epätodelliseen arvoon. Tilanne on hankala. Erityisesti siksi, että useinkaan siinä ei voi tehdä mitään. Yleensä tunne sentään kohtuullisen ajan kuluttua väsyy, mutta valitettavasti saattaa usein kestää kauankin. Toivotaan, että tässä sinun tapauksessasi tyttö piankin "tulee järkiinsä" ja tajuaa, että tästä ei synny sen enempää. Sitten hän löytää toisen kohteen ja toivottavasti paremmalla onnella!

"Pallo" on nyt kokonaan sinulla. Ole tyttöä kohtaa reilu ja kohtelias, mutta pidät tarkan vaarin, että et millään tavalla rohkaise hänen tunnettaan. Koska tyttö on lähettänyt sinulle tekstarin, voisit kiittää häntä siitä ja samalla sanoa selkeästi, että et ole kiinnostunut lähemmästä tuttavuudesta.

Mitä tulee kaverien "naljailuihin", et voi tehdä muuta kuin opetella olemaan punastumatta! Kun kaverit kokevat, että naljailu ei mene perille, vaan että koet sen samantekevänä, he kyllä pian lakkaavat siitä ja etsivät uuden kohteen. Naljailu tällaisista asioista tarkoittaa olla vain harmitonta huvia. Koeta sinäkin ottaa se vain sellaisena.

 

JiiPee 9/07


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja