HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

ella ja kaverit 1

Timo Parvelan Ella-kirjoista tuttu Ella on päässyt seikkailemaan nyt elokuvaan. 28.12.2012 ensi-iltansa saava elokuva on tehty Ella ja Äf Yksi -kirjan pohjalta valkokankaalle. Elokuvassa Ellan koulu lakkautetaan väärinkäsityksen vuoksi ja Ella kavereineen joutuu suureen uuteen kouluun. Vanhan koulun tilalle aiotaan rakentaa ärsyttävän Ykkösen toimesta formularata. Pelastaakseen vanhan koulunsa Ella luokkalaisineen haastaa Ykkösen formulakilpailuun, jossa voittaja saa vanhan koulun. Elokuvan loppu ratkeaa aika yllättävästi!

Ella ja kaverit -elokuvan lapsinäyttelijät ovat huippuluokkaa. Moniin muihin suomalaisiin lastenelokuviin verrattuina lapsinäyttelijät onnistuvat työssään yllättävän luontevasti. Näyttelijöistä tunnistaa selkeästi jo ulkomuodon perusteella, kuka kukin on. Olen samaa mieltä Timo Parvelan kanssa siitä, että elokuvassa Ellaa näyttelevä Freja Teijonsalo on ilmiselvä Ella-kirjojen Ella.

Myös elokuvan muut näyttelijät ovat tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä. Opettajan roolissa näyttelevä Eero Milonoff on oikea henkilö rooliin. Hän onnistuu sähläämään Ella-kirjojen mukaisesti kaiken ja näyttelee luontevasti lapsinäyttelijöiden rinnalla. Muita tunnettuja näyttelijöitä ovat Pamela Tola ja Ville Myllyrinne sekä Putouksesta tutut Kari Ketonen ja Armi Toivanen.

Ella ja kaverit -elokuva onnistuu huvittamaan kaiken ikäisiä. Katsomossa nauroivat vuoroin isät, äidit ja lapset. Jokaiselle löytyy elokuvasta jotain hassun hauskaa. Huumorin lisäksi elokuvassa on tärkeä teema: koulujen lakkauttaminen. Varsinkin Helsingin seudulla tämä on viime vuosina ollut hyvin ajankohtainen asia, kun kouluverkkoa on karsittu. Toivottavasti Helsingin päättäjätkin kävisivät katsomassa Ella-elokuvan!

Elokuvassa vilahtavat tutut maisemat Helsingin Uudesta Yhteiskoulusta Velodromin pyöräilystadioniin. On aika jännää nähdä nämä paikat ihan uudesta näkökulmasta Ella-elokuvan kuvauspaikkoina.

Ella-kirjoista aiottiin tehdä kerralla kaksikin elokuvaa, mutta hanke tyssäsi rahoituksen puutteeseen. Toivon, että Ellaa nähdään valkokankaalla vielä uudemman kerran!fi-sallittu

5 starTaneli Mustonen
Snapper Films 2012
Kesto 1 h 21 min

 

ella ja kaverit 2

ella ja kaverit 3


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja