HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

kaheli sakki ja poyhkea paroniEräänä päivänä majatalo Perätuuleen ilmestyy erikoinen vieras: Paroni Pottu suuren valkoisen peruukkinsa ja hovikampaajansa Rikhardin kanssa. Paroni pistää majatalon asukkaiden elämäntyylin sekaisin vaatimalla oman makuuhuoneen ja kieltämällä radion kuuntelun. Rangaistukseksi tottelemattomuudesta Paroni laittaa asukkaat tyrmänä toimivaan vessaan. Majuri Kuugelbumin johdolla asukkaat päättävät ryhtyä kapinaan. Mutta miten Paronista pääsee eroon, kun Pipana ja Papu ovat Paronin puolella?

Kirja on toinen osa Kaheli sakki -sarjassa. Kirjan hahmot Majuri Kuugelbum, Bertta Perätuuli, Heikki Nieminen, Kerttuli Kvartsinäkkäri-Nieminen, Hemppa, Hugo von Husmus, Pipana ja Papu asuvat nukkekodissa nimeltä majatalo Perätuuli. Tässä kirjassa majatalossa vierailee myös Paroni Pottu hovikampaajineen. Jokaisella hahmolla on omat hassut ominaispiirteensä. Esimerkiksi Hugo von Husmus lausuu aina runoja, joista kukaan ei pidä paitsi Hemppa. Kerttuli taas kuntoilee aivan koko ajan.

Paroni Pottu, majatalon uusin tulokas, on tärkeilevä ja määräilevä. Hassua Paronissa on hänen suuri peruukkinsa ja palkintonauhansa, jossa on ennen lukenut Vuoden makaroni, mutta nyt siinä lukeekin Vuoden paroni. Hän määrää kaikille majatalon asukkaille tehtävät, joista osa ei sovi kyseiselle asukkaalle tippaakaan. Majuri toimii esimerkiksi hovinarrina ja Hemppa hovi-itkettäjänä.

Asukkaiden Paronin häätöyritykset menevät yksi toisensa jälkeen jostain syystä vikaan, kuten arvata saattaa. Hajupommina toimiva juusto lentää ikkunasta ulos ja operaatio leijuva liikavarvaskin menee pieleen. Miten Paroni saadaan häipymään ja miten kaikki päättyy?

Suosittelen kirjaa kaikenikäisille huumorin ystäville. Siinä on vauhdikkaan tekstin lisäksi paljon hauskoja kuvia.

Annan kirjalle 5/5 tähteä, sillä siinä on huumoria ja se on nopealukuinen. Kirjassa majatalon asukkaat ovat siis pieniä leluja ja on hassua, miten niille monet arkiset asiat ovat niin erilaisia. He eivät esimerkiksi syö oikeasti ja suurten kaappien ja laatikoiden avaaminen on heille vaikeaa.

5 starNoora Kunnas
Otava 2016
142 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja