HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

ella ja kaverit rakentavat ihmekoneenEllan ja kavereiden koululla on rahahuolia: jostain pitäisi saada rahaa, mutta mistä? Ella ja kaverit päättävät auttaa opettajaa, kun he löytävät vanhan sammon teko-ohjeen. Sammosta koulu saisi tarvitsemansa rahat.

Sammon teko onnistuu helposti, mutta jotta se toimisi, tarvitaan vielä jonkinlainen syntyriimi tai voimaloru. Onneksi opettajalta pääsee suusta jos jonkinlaisia voimaloruja, sillä samaan aikaan opettaja onnistuu hankkiutumaan vielä isompiin rahaongelmiin. Saavatko Ella ja kaverit samponsa toimimaan ajoissa?

Taas on uusi hupaisa Ella-kirja ilmestynyt. Tällä kertaa Ella ja kaverit seikkailevat rahan ja sammon maailmassa. Sampoon tosin tuntuu ilmestyvän kaikkea muuta paitsi rahaa. Lopun käänteet ovat varmaankin kirjan hauskimmat, kun sampoon lopultakin tulee jotain hieman arvokkaampaa.

Samalla kun Ella ja kaverit odottelevat, että opettaja alkaisi voimaloruilemaan, opettaja valittelee rahahuoliaan. Opettajan perustamalla Potta oy:llä ei tunnu menevän kovinkaan hyvin ja lainat erääntyvät. Lisäksi ne joulujuhlatkin pitäisi saada järjestettyä. Selviytyykö opettaja kaikesta kunnialla?

Kirjassa on paljon hauskoja juonenkäänteitä ja joistain melko normaaleista asioista saattaakin välillä seurata jotain hassua, mistä voi seurata jotain vielä hassumpaa. Esimerkiksi rakentaessaan ihmekonetta Ella ja kaverit käyttävät liimapuikkona Paten hiuksia, joissa on hiusgeeliä.

Suosittelen kirjaa kaikenikäisille, jotka pitävät tietysti huumorista. Kirja on ihan helppolukuinen ja siinä on myös paljon kuvia.

Annan kirjalle 5/5 tähteä, koska se on tosi hauska ja vauhdikas. Siinä naurattaa monet sellaiset asiat, joita ei välttämättä tulisi edes ajatelleeksi. Lisäksi on aina jännittävää, mitä ihmekoneesta seuraavaksi tulee.

5 starTimo Parvela
Tammi 2016
104 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja