Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

viesteja koomastaMarja-Leena Tiaisen uutuuskirjasta tulee alussa kummasti mieleen Tuula Kallioniemen kirja Risteys. Mielleyhtymä kuitenkin haihtuu melko pian kirjaa lukiessa pois. Alkuasetelma vain on yllättävän samanlainen kuin Kallioniemellä.

Kirjan päähenkilö Silva elää teinitytöksi railakasta elämää. Viinaa kuluu ja tyttö alkaa näpistellä. Se on ainoa tie päästä suosituimpien tyttöjen porukkaan.

Kaikki huipentuu sillalta alas veteen hyppäämiseen. Kännissä tehty teko tuntuu vielä hypätessä järkevältä, mutta siihen loppuu Silvan railakkuus.

Tyttö herää vieraassa paikassa, jota kutsutaan Koomaksi. Kaupunki on täynnä eri kieliä puhuvia ja eri-ikäisiä ihmisiä.

Osa viipyy kaupungissa pitkään, osa haetaan pian Tuonpuoleisiin. Koomasta voi kuitenkin myös päästä jatkamaan elämäänsä maan päälle.

Useimmiten elämäänsä pääsevät jatkamaan viestinviejät. Kuolleen viesti voi tavoittaa elävät Koomasta palanneen ihmisen kautta.

Viestejä Koomasta on mielenkiintoinen yhdistelmä totta ja tarua. Moni pitkään tajuttomana ollut on kertonut jälkeenpäin tajuttomuuden aikana kokemiaan asioita.

Tarinat on helppo leimata mielikuvituksen tuotteiksi. Kirja kuitenkin herättelee pohtimaan sitä, onko sillä väliä, miten kokemukset ovat syntyneet.

Kirjassa myös sivutaan kiusaamista ja mielenterveyden häiriöitä. Teemat ovat tärkeitä: Silvan tarina on hyvä osoitus siitä, minkälainen merkitys yhden ihmisen teoilla voi olla toiseen ihmiseen.

Silva on aluksi kiusaaja, mutta Kooma herättelee pohtimaan asioita myös kiusatun kannalta. Yksi virke voi saada yllättävän paljon aikaan itsemurhaa hautoneen mielessä.

Viestejä Koomasta on kaunis tarina, joka uskomattomuudestaan huolimatta koskettaa. Tarina on jaettu kolmeen osioon, joista keskimmäinen erottuu hyvin visuaalisesti eri väristen sivujen ansiosta.

5 starMarja-Leena Tiainen
Tammi 2016
210 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja